O nas

Ansambel Petan trenutno sestavljamo štirje člani. Ivan Petan, Denis Petan, Primož Petan in pa nov član, ki se nam je pridružil letos, Bor Petković. Nova zasedba deluje s polno paro naprej kar dokazuje naše sprotno delo in predanost glasbi. V veselje nam je s glasbo širiti pozitivno energijo in z njo polepšati vsak poročni dogodek, zaigrati na veliki vrtni veselici, maturancu ali obletnici.

ZAČETKI ANSAMBLA PETAN
Ansambel Petan je bil ustanovljen leta 2009. Zbrali smo se fantje Denis, Primož in Ivan Petan ter Denis Povše. Za glasbo in tudi nastope je bil največji pobudnik oče Ivan. Spodbujal naju je od samega začetka, saj sva imela veliko željo, da bi ustvarila svoj ansambel. Tako sva spoznala zanimivega, iskrivega fanta z imenom Denis Povše. Takoj sva vedela da je pravi za nas. Imeli smo prve vaje, kjer smo se takoj ujeli.
Naša prva skladba, ki smo jo posneli, nosi naslov Mamina pesem, s katero smo nastopili na novoletnem festivalu v Dolenjskih Toplicah (leta 2009).

Nastopili smo še na kar nekaj festivalih in na večini od njih osvojili nagrado:

− FESTIVAL ZA VELIKO NAGRADO DOLENJSKE – ŠENTJERNEJ 2010: 2. nagrada občinstva (pesem – Lunica okrogla),
− FESTIVAL MLADI UPI V CELJU: 1. nagrada strokovne žirije (pesem – Mamina pesem),
− FESTIVAL DEBELI HRIB 2011: nagrada občinstva (pesem – Zgodba ljubezni),
− FESTIVAL DOLENJSKE TOPLICE 2011: 3. nagrada občinstva (pesem – Očku za praznik),
− FESTIVAL DOMAČIH VIŽ IN SMEHA: 3. mesto po mnenju občinstva (pesem – Dedek),
− SLOVENSKA POLKA IN VALČEK 2013: 3. najboljša slovenska polka (pesem – Lepa si),
− FESTIVAL VURBERK 2014: uvrstitev v finale festivala (pesmi – Zakaj bi se sekiral, Deklica moja),
− FESTIVAL PTUJ 2014: uvrstitev v finale festivala (pesmi – Ljubca ti, Sem sanjal tiste sanje),
− FESTIVAL DOLENJSKE TOPLICE 2014: absolutno 2. mesto (pesem – Ljubca ti),
− FESTIVAL VURBERK 2015: uvrstitev v finale (pesmi – Ti si ta, A boš prišla).

Smo fantje polni energije in velike želje po ustvarjanju. Skupaj nas drži veselje do igranja in velika prijateljska vez. Na naših igranjih nam je najbolj všeč, ko vidimo kako ljudje uživajo ob naši glasbi, ki prihaja iz srca. S tem nam dajo energijo za nadaljnje ustvarjanje. Igramo narodno-zabavno in zabavno glasbo na veselicah, koncertih, porokah, rojstnih dnevih, abrahamih, maturantskih plesih… skratka povsod kamor nas pokličejo. Poleg igranja imamo organizirano tudi vodenje vseh teh prireditev.

Tudi za letos imamo kljub situaciji pripravljenih še kar nekaj projektov, ki jih bomo prav kmalu izdali in delili med vse naše poslušalce.

Izredno smo veseli, da vam je naš novi izelek Kopalke so ble tanke tako izredno všeč. Vsi vaši pozitivni komentarji nam dajejo moč za nadaljne ustvarjanje. Hvala vam za zaupanje.

Vaš ansambel Petan 🙂 

Kontaktirajte nas!

Se želite z nami srečati tudi v živo? Želite, da z našo glasbo zabavamo na vašem rojstnem dnevu, poroki, maturantskem plesu? Pošljite nam sporočilo in z veseljem vam bomo pomagali!

041 945 700

ans.petan@gmail.com

Ansambel Petan

ansambel_petan